Mieke van Puur Mieke was zo lief om afgelopen week bij mijn bestelling een zakje tijgernoten toe te voegen, om uit te proberen. Binnenkort staan ze online in haar winkel, mocht je ze ook eens willen proberen. En dat kan ik je zeker aanraden! Ik was er al een tijdje nieuwsgierig naar, maar was nog niet zo ver om ze daadwerkelijk te bestellen. Nu ik ze zomaar in handen had, moest ik ze natuurlijk wel meteen proeven! Rauw knabbelen ze lekker weg, maar ik wilde er ook graag mee bakken. Ik koos voor een recept van Erin van Enjoying this Journey: Tigernut Raisin Cookies. Simpel, snel en lekker!
Wat heb je nodig?
- 170 gram tijgernootmeel (ik vermaalde 170 gram tijgernoten in de hakmolen van mijn staafmixer)
- snuf zout
- 1/4 theelepel bakin soda
- 3 eetlepels reuzel (maar kokosolie schijnt ook te werken)
- 1/3 cup appelmoes
- 1 eetlepel ahorn siroop
- een handje rozijnen
- een snuf kaneel (niet in het originele recept maar leek me lekker om toe te voegen)
Hoe maak je het?
- meng alle ingrediƫnten m.u.v. de rozijnen in de keukenmachine tot een deeg
- schep de rozijnen erdoor
- vorm balletjes en druk deze wat platter, zodat je ronde koekjes van plm 1 cm dik krijgt (ik had er 16)
- leg de koekjes op een ovenplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten op 175 graden
Ze zijn zowel warm als afgekoeld (h)eerlijk. Ze deden mij een beetje denken aan van die zachte appel-muesli repen. Mjum!! Meer recepten met tijgernootmeel vind je op mijn Pinterest-bord AIP Snacks. Als ik er niet raar op blijk te reageren (so far, so good), dan ga ik er zeker vaker mee experimenteren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten