- 170 gram gemalen tijgernootjes
- 3 eetlepels vet (reuzel, kokos, palm shortening)
- 100 gram (zelfgemaakte; recept zie hieronder) appelmoes
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1/4 theelepel baking soda
Vulling:
- minimaal 1 kilo appels
Vulling:
- minimaal 1 kilo appels
- gewelde rozijnen
- kaneel naar smaak
Hoe maak je het?
Hoe maak je het?
- meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een deeg
- bekleed een springvorm met bakpapier en druk het deeg uit over de bodem en vorm een iets opstaande rand
- schil de appels en snij ze in dunne plakjes
- meng de appels en de rozijnen met het kaneel, zorg dat alle appeltjes ermee bedekt zijn
- schuif de taart in de oven en bak 30-40 minuten op 175 graden
- laat afkoelen (maar is warm ook heel lekker!) en smullen maar!
Appelmoes
- schil een paar appels, snij ze in stukken en zet ze in een klein laagje water op het vuur
- breng aan de kook en laat ze koken tot ze makkelijk uiteenvallen; let op dat er voldoende water in de pan blijft
- zet het vuur af en pureer de appels
- voeg naar smaak kaneel toe
- makkelijker dan dit wordt het niet :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten