vrijdag 23 oktober 2015

Goed nieuws!

Joepie, goed nieuws!!! Precies een jaar na zijn eerste testen waaruit bleek dat de kleine man overgevoelig was voor gluten, lactose en appels, is hij vorige week opnieuw getest. Guess what: de overgevoeligheid voor gluten en lactose zijn volledig verdwenen! Blij, blij, blij!
Dat maakt natuurlijk alle inspanning en soms ook spanning (want het was echt niet altijd leuk of makkelijk) van het afgelopen jaar meer dan goed. Het heeft dus ècht zin om middels voeding en supplementen te werken aan verbetering van de darmen! En dan hebben we bij de kleine man nog niet eens heel veel ingegrepen. We hebben vooral heel strikt de irriterende voedingsmiddelen vermeden. Daarnaast hebben we met een kuurtje van homeopatische middelen en twee keer een probioticakuur zijn darmflora verbeterd. Dat bleek al voldoende om zijn darmen zodanig te herstellen, dat een deel van de overgevoeligheden zijn opgelost. Helaas is de allergie voor appel hardnekkiger. Appel, in alle vormen, blijven we dus vermijden. Bovendien gaan we komend jaar inzetten op het versterken van zijn lichaamsbarrières, in de hoop dat de appelallergie uiteindelijk zal afnemen. Want het is wel een lastige.




Overigens betekent de goede uitslag niet dat kleine man weer aan de bruine boterhammen en bekers melk gaat. Je moet het genezende lijfje immers niet meteen weer van grote hoeveelheden ballast voorzien ;-). We zijn voorzichtig aan het uitproberen welke invloed gluten en lactose in kleinere hoeveelheden op hem hebben. Het fijne is vooral dat we nu buitenshuis niet meer zo strikt hoeven te zijn. Dat hij in de klas, bij een vriendje of op een feestje gewoon lekker mee kan doen. Want dat niet mee kunnen doen, dat was wel een dingetje. Daar had ie echt last van. En dat is een vorm van stress die ik niet wenselijk vind voor een vierjarige. Gelukkig hoeft dat nu voor het grootste deel ook niet meer. En nu eerst maar eens zien hoe dit stapje loslaten gaat ;-)…

Dat de aanpak met de kleine man heeft gewerkt, is voor mij opnieuw een bevestiging dat datgene wat ik in de opleiding tot orthomoleculair therapeut leer, werkt! Dat voeding ècht de basis is waar je naar terug moet om ontstane ziekten op te lossen. Dat het tijdelijk toevoegen van supplementen een zet in de goede richting geeft. Dat er echt iets aan te dóén is, zonder medicijnen. Dat allerlei "vage klachten" níét normaal zijn (ookal willen het consultatiebureau en de huisarts niet mee in je idee dat er meer aan de hand is) en je dus vooral verder moet zoeken; er is ècht een oplossing! Wil je meer weten of heb je zelf (of heeft je kind) klachten waarvan je vermoedt dat er meer achter zit, dan help ik je graag verder! Mijn contactgegevens vind je op www.voedenderwijs.nl, of stuur een berichtje naar info@voedenderwijs.nl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten